T 0492-323222 | E info@metallure.nl
T 0492-323222 | E info@metallure.nl

Ons dienstenaanbod omvat het complete pakket aan werkzaamheden om van idee en ontwerp tot halffabricaat of eindproduct te komen. Elk van deze diensten is bovendien ook afzonderlijk af te nemen. Dat is één van de krachten van ons bedrijf: wij denken graag met u mee. Wij zijn dienstverlener. Zo voelen we ons niet alleen. Zo gedragen we ons ook.

ONTWERP & ENGINEERING

Ontwerpen en engineering is een ontzettend belangrijke stap in het succesvol ontwikkelen van een product. Het is de kunst om een product te ontwikkelen dat niet alleen technisch optimaal is toegespitst op de toekomstige gebruikers, maar dat ook esthetisch verantwoord en budgettair doordacht is.

Succesvol ontwerpen en engineeren vraagt daarom om inhoudelijk bekwame engineers die verder kijken dan de tekentafel. De engineers van Metallure B.V. doen dat.

De afdeling engineering ondersteunt u bij de ontwikkeling van nieuwe en bestaande producten. Het kan gaan om:

  • nieuwe producten ontwikkelen en productieklaar maken
  • optimalisatie bestaande producten t.b.v. reductie kostprijs, kwaliteitverbetering door een slimmere en efficientere manier van produceren
  • re-design/aanpassen bestaande producten (bijv. strakkere uitstraling, extra functie toevoegen/functionaliteit verbeteren)

SNIJDEN & ZAGEN

De werkplaats van Metallure B.V. is uitgerust met diverse apparatuur om verschillende metalen in uiteenlopende afmetingen en diktes op maat te kunnen snijden en zagen. Naast diverse zaag- en ponsmachines beschikken wij over een waterstraalsnijmachine.

Watersnijden
Een speciaal plekje in deze werkplaats neemt de waterstraalsnijmachine in. Watersnijden is het snijden van plaatmeriaal met behulp van een straaltje water onder hoge druk. In het geval van metalen wordt er abrasief (snijzand) aan de waterstraal toegevoegd.

De voordelen van watersnijden
Watersnijden heeft heel veel voordelen. Zo komt er geen stof aan te pas, wordt het milieu niet belast en vindt er geen vervorming of verkleuring van het materiaal plaats omdat op relatief lage temperatuur gesneden kan worden (circa 35° Celsius). Hierdoor kunnen zelfs kleine tapbare gaten in dikkere materialen worden gemaakt.
Verder kan de watersnijder in principe alle materialen snijden. Denk hierbij aan diverse soorten staal (bijv. RVS, aluminium en titanium), natuursteen, hout en kunststof.

De watersnijder is bijzonder geschikt voor het uitwerken van creatieve ideeen en unieke producten, aangezien diverse complexe vormen op basis van digitale tekeningen gesneden kunnen worden.

Meer informatie is te vinden op: www.cncwatersnijden.nl.

KANTEN & BUIGEN

Kanten en buigen zijn technieken in de metaalbewerking om plaatmateriaal te vervormen en vormen tot een gewenst halffabrikaat of eindproduct. In onze werkplaats vindt u diverse apparatuur om staal, aluminium en RVS te kanten en buigen.

Kanten
De kantbank heeft een bereik van 3,6 meter met een perskracht van 150 ton. Wij beschikken over vakkundige kanters die ook complexe producten kunnen kanten. Hierdoor zijn wij in staat om u volledig in eigen huis – met eigen materieel en eigen mensen – snel en efficient te bedienen.

Buigen als specialisme
Het buigen van metaal is een vak apart. Als trappenspecialist beheersen wij deze buigtechnieken uiteraard. Denk hierbij aan de strak vormgegeven stalen en RVS leuningen die precies passend voor elk karwei worden gemaakt, maak ook aan de zware trapbomen (plaatwerk) die precies op maat gebogen moeten worden.

LASSEN & SAMENSTELLEN

Lassen is het verbinden van materialen door middel van druk en/of warmte.
Wij beheersen verschillende lastechnieken:

  • MIG/MAG-lassen: tegenwoordig meest gebruikte lasproces dankzij de veelzijdigheid en snelheid
  • TIG-lassen: vooral toegepast bij hooggelegeerd staal (RVS) of aluminium

Bij complexere producten wordt het product eerst samengesteld (als het ware deels in elkaar gezet) en vervolgens afgelast.

De kunst van het lassen en samenstellen is het komen tot een eindproduct dat exact overeenkomt met hetgeen u in gedachten heeft. En daar zit hem de kneep: onze lassers kunnen uitstekend van tekening lezen en daarmee de kracht van het ontwerp perfect vasthouden. Ten gunste van het eindresultaat.
Een ander voordeel van het professioneel tekening lezen is dat er snel omgeschakeld kan worden. Dit gecombineerd met professionele apparatuur, ervaring en persoonlijk vakmanschap betekent niet alleen een goed eindresultaat maar ook flexibiliteit.

Kortom: voor lassen en samenstellen kunt u volledig op onze lassers vertrouwen, ongeacht het te bewerken materiaal (staal, RVS, aluminium) en ongeacht de complexiteit van het eindproduct dat u wilt hebben.

NABEWERKING & AFWERKING

Het nabewerken en afwerken van metalen is de afrondende stap in het proces van ontwerp tot oplevering van het halffabricaat of eindproduct.
De nabewerking en afwerking van uw producten kunt u uitbesteden aan Metallure B.V. Naar wens kan gebruik worden gemaakt van de volgende diensten:

  • slijpen
  • borstelen
  • polijsten
  • afbramen
  • kanten breken

Vaak worden bovenstaande nabewerkingen gebruikt om esthetische redenen, gewoon om het product mooier te maken. Maar ook kan de reden zijn om het product veiliger te maken (scherpe kanten eraf halen).

Oppervlaktebehandelingen
Door een metaal een solide oppervlaktebehandeling te geven, kan de houdbaarheid of levensduur van het product verlengd worden. Dit komt zowel de uitstraling als de deugdelijkheid ten goede. Die oppervlaktebehandeling kan heel divers zijn, mede afhankelijk van het soort metaal en de gewenste uitstraling. Behandelingen zoals het verzinken, stralen, schooperen en coaten doen wij geheel in eigen beheer.